Blog

18. decembra 2016.

PVC stolarija izrada po meri uz povoljne cene

 Pvc stolarija – cene

Cene PVC stolarije se formiraju prema merama, a na osnovu vašeg zahteva uradićemo potrebnu kalkulaciju. Prema želji kupca izrađujemo i ugrađujemo sve oblike i dimenzije stolarije  prema izmerenim otvorima.

E, sad verovatno se pitate da li postoji neko pravilo po kome ako uporedimo dva pvc prozora sa istim dimenzijama,  jedan pvc prozor košta jeftinije a drugi prozor je skuplji, zašto ?

Najpre, razlika u ceni se može pojaviti samo u slučaju da postoje posebni zahtevi koji nisu uslovljeni dimenzijama prozora već tehničkim zahtevima, kao što su recimo: način zabravljivanja i otvaranja prozora (na kip, klasično, klizno …). Mehanizam za prozor košta i ta cena se reflektuje na ukupnu cenu pvc prozora. Međutim, mi smo predvideli da se standardna ponuda za pvc prozor radi sa unapred predviđenim kip sistemom, dok se za klizne varijante radi poseban cenovnik. Sve ovo važi i za pvc vrata.

Petokomorni ili šestokomorni PVC profil ?

Najčešća dilema jeste kod izbora tipa profila. Ljudi uglavnom pomisle da je šestokomorni profil bolji od petokomornog zbog jedne komore viška ! Ovo često biva zabluda kupca koji smatra da je kupovinom šestokomornog pvc profila postigao značajan efekat u smislu kvaliteta pvc stolarije. Osnovna razlika je u debljini profila, 71 mm kod 5-komornog, i 76 mm kod 6-komornog profila.

Moramo da vas obavestimo da broj komora u principu ne znači kvalitetniji profil jer se na ukupnu efikasnost odnosi način izrade, debljina zidova profila između komora … itd. To znači da je bolje opredeliti se za petokomorni pvc profil proverenog proizvođača nego šestokomorni profil neproverenog ili potpuno nepoznatog proizvođača. Takođe, šestokomorni profil će pokazati bolja termoizolaciona svojstva samo ukoliko je i tip stakla uklopljen prema specifikaciji. To znači da ako zadržimo staklo sa petokomornog pvc prozora i ugradimo ga u šestokomorni, nismo postigli skoro nikakav vidniji efekat.

Kako prepoznati razliku između petokomornog i šestokomornog profila ? Ne tako teško, vizuelno je petokomorni profil tanji, manje masivniji u osnosu na šestokomorni profil.

Da li je cena šestokomornog profila veća ? U principu da, oko 20%, pri čemu treba uzeti u obzir i izdatak za deblje staklo, a što sve zavisi od proizvođača

Kako staklo utiče na cenu pvc prozora

Obzirom da najveći deo pvc prozora čini staklo, jasno je da njegov kvalitet od presudnog značaja za termoizolaciona svojstva. Za šestokomorni pvc prozor predviđeno je i deblje staklo pa je i sam prozor teži. Izbor je na vama, pa vam skrećemo pažnju da je nekada zaista isplativije da kupite kvalitetan petokomorni profil nego pvc stolariju kojoj je jedini adut što je šestokomorna ali sa nedostacima od kojih boli glava.

Zašto PVC

76 mm dubok profil
Dozvoljava korišćenje svih komercijalno dostupnih tipova zastakljivanje
Više komorna profil tehnologija i 3 zaptivna nivoa nude optimalnu zaštitu od gubitka toplote i buke
Čelično ojačanje
Garancija pouzdanosti i trajnosti
Usavršena forma
Elegantan dizajn u kombinaciji sa najnovijim trendovima u razvoja tehnologije proizvodnje građevinske stolarije
Izuzetno otporne i lake za održavanje zahvaljujući vinilu materijalu sa veoma gustom površinskom strukturom

Pvc stolarija
Objavio: Pvc stolarija