Blog

15. januara 2017.

Zašto ugraditi pvc stolariju

PVC stolarija je danas postala najčešća stolarija koja se ugrađuje na svim vrstama objekta. Široku primenu našla je u skoro svim građevinskim radovima. Najveći broj pvc prozora i vrata se ugradi upravo na stambenim kompleksima gde se zahteva pvc stolarija prema specifikaciji. Posebni zahtevi za pvc stolariju mogu biti u vidu bolje, dezena i načina otvaranja i zatvaranja.

Mnogi ljudi se pitaju kako je moguće da je pvc stolarija za tako kratko vreme doživela svoju ekspanziju i pronašla svoju masovnu primenu na objektima ? Pored svih glasina da se u nemačkoj recimo masovno skida pvc stolarija i vraća drvena, moramo vam reći da su to glasine koje nisu istinite. U Nemačkoj kao i kod nas se pvc stolarija ugrađuje svuda gde se traži da ona ispuni sve  one zahteve za koje je i napravljena. Koji su to zahtevi i razlozi zbog koji treba ugraditi pvc stolariju na svom objektu ?

Dug vek trajanja

Pvc stolarija ima dug vek trajanja i nema nedostatke koje ima drvena stolarija. Pvc stolarija se i posle dugi niz godina otvara i zatvara lepo, ne vitoperi se, nema krivljenja, ne menja boju … itd. Pvc stolariju nije potrebno farbati a u nju moljci i ostali insekti nemaju šta da traže.

Lako održavanje

Pvc stolarija se lako briše i pere vodom u koju smo rastovrili malo deterdženta. Još bolji efekat se postiže ako u vodu rastvorimo malo Axel-a ! Ne farba se i ne zahteva nikakve posebne uslove.

Bolja energetska efikasnost

Ulaganje u pvc stolariju će se vratiti kroz vreme. Objekat na kome je ugrađena kvalitetna pvc stolarija će svakako imati bolju energetsku efikasnost koja se ogleda u zadržavanju toplote odnosno boljem kompenzovanju razlike unutrašnje i spoljašnje temperature. Specijalna vakuum stakla (najčešće 24 mm) između koji se nalazi gas argon, obezbeđuju poznati staklo efekat „4 godišnja doba“.

Niska cena izrade i ugradnje

Pvc pobeđuje sve ! Kako je potreba za njegovom primenom rasla, cena se smanjivala tako da danas imamo veoma dobar odnos cene i kvaliteta što će reći, „kvalitetna pvc stolarija po povolojnoj ceni„.

Toplotna/zvučna izolacija

Pvc stolarija obezbeđuje miran san u toploj sobi. Onda kada vam je najpotrebniji mir, u urbanim sredinama i na višljim spratovima skoro je nemoguće zaspati. Pvc prozori su tu da zadihtuju i kompenzuju zvuk – minimalizuju nivo buke. Termičke osobine smo već opisali više puta.

Bezbednost

Kombinacija vrhunskih čeličnih materijala za izradu pvc prozora i vrata garantuje potrebna nivo bezbednosti (zabravljivanje i zatvaranje).

Estetski izgled

Pronalazak novih načina izvedbe spoljašnjosti pvc stolarije došlo se do veoma lepih dezena, odnosno načina da se stambeni prostor obogati pvc stolarijom u boji po želji. To znači da na primer pvc stolarija u boji drveta skoro 100% imitira estetski drvo da većina kupaca zaista ima utisaka da se radi o drvenoj stolariji.

Pvc stolarija
Objavio: Pvc stolarija